22.08.2015 Genel Kurul Sonuç Yazısı

25.08.2015 21:00

26.08.2015

 

Bizlere ev sahipliği yapan arsanın alımından bugüne kadar desteklerini  esirgemeyen A.T.B. Başkanımız T.O.B.B. Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Faik Yavuz Başkanımız ,A.T.B. Başkan Yardımcımız ve A.T.B. Ticaret Merkezi Başkanı Sayın Mustafa Bakiler ile Genel Kurulumuza katılan siz değerli ortaklarımıza ,Hükümet Komiserimize şahsım ve yönetim kurulumuz  adına teşekkür eder genel kurulumuzun hayırlı olmasını dilerim.

Değerli Ortaklarımız;

2011 yılı Mayıs ayında A.T.B.’den almış olduğumuz arsamızın üzerinde 10 aylık bir çalışma programı yaptık ve 2012 yılı Haziran ayında inşaata başladık.

Önceliğin AVM’mizin konsept belirlenmesi olduğu için proje yönetim firması ve kiralama firmasını seçmemiz gerekiyordu.Kiralamada Türkiye’nin 3 firmasından biri olan 51 AVM’ de hizmet veren şu an Ankara ’da Taurus,Kentpark,Antares,Next level ve Podyum AVM’nin de  yönetim ve kiralama organizasyonunu yapan AVM Partners ile yola çıktık ve konseptimizi belirledik.

Proje yönetim firması da İstanbul Pendorya,Paladyum,Antakya Prime Mall,İskenderun Shopping Mall ve Ankamall ikinci etabında çözüm ortağı olan IMS firmasıyla anlaştık.

Mimari proje ihalesinde ise AVM projesi üzerinde kendini kanıtlamış 4 firma ihalemize girdi ve görsellik ve fiyat olarak Proyda  en uygun teklifle iş ortağımız oldu.

Sıra geldi inşaatımızın ihalesine; ihalemize 9 firma katıldı  3 firma yeterlilik ve fiyat olarak son tura kaldı.Türkiye’de fazla yapılmayan bir ihale sistemi olan garanti edilmiş sabit fiyat ihalesi yapıldı ve ihale Cemil Özgür firmasında kaldı.

2012 yılı Haziran ayında bildiğiniz gibi inşaatımız başladı ve üç ay harfiyatımız sürdü 19.09.2012 tarihinde ruhsatımızı alarak imalata başladık.İnşaata başladıktan iki ay sonra Ankara  10. İdare mahkemesi mania hattını kaldırdı. A.O.Ç. arsası üzerine de Anka Park’ın çalışması başlayınca projemizde ofis olarak ayrılan bölümün iptal edilerek otele dönüştürme kararı aldık bu gelişme üzerine Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar Başkanımıza durumu anlattık.Bu görüşmede projemizi ve bölgemize katma değer katacağını ifade etmişlerdir.

Bu görüş doğrultusunda bizde yönetim olarak otel fizibilitemizi yaptık karlı bir yatırım ve AVM’mize katkı sağlayacağından dolayı proje tadilatına gittik, yeniden proje çizdirerek 18.02.2013 tarihinde onaylı ruhsatımızı aldık ve imalata devam ettik. Otel  inşaatımızın %95 seviyesinde olduğu 10.07.2014 tarihinde Yapı Denetim firmamız tarafından Yenimahalle Belediyesi kontrolleriyle birlikte denetlenmiş ve menfi  yönde hiçbir görüş bildirilmemiştir. Bu süreçte Ramada Otelle yapmış olduğumuz görüşme üst kat odalarda tadilat ve havuzun kaldırılması istendiği için içeriye tadilat projesi verdik,projemizi iki aya yakın bir süre içerde tuttular,sürenin uzadığını sorduğumuzda M.S.B.’den yazı geldiğini ve otelin mania hattına takılması sebebiyle durdurulması gerektiği için işin uzadığını bildirdiler,tadilat projemizi verdiler ama inşaatımızıda durdurdular.

2012 yılında başlamış olan AVM inşaatımızın giriş kısmı 2014  Haziran ayında ,teras katımız da Eylül ayında hizmete girmiştir.

Çarşımızın maliyeti 150.000.000TL’ye yaklaşmış olup 93 milyon TL siz ortaklarımızdan tahsil edilmiş olup 57 milyon TL kredi ve borcumuz bulunmaktadır.

İnşaatımızın m2 maliyet fiyatı 1.200TL’na tekabül etmiştir.

İnşaatımızın ilerleme süresinde S.P.K mevzuatı gereği taksitle para toplayamamızdan dolayı işin hızla ilerlemesi ve kesilmemesi için bankadan kredi alma yoluna gittik ve topladığımız kira bedellerine göre ödeme planı yaptık ve 1 yıl ödemesiz 7 yıl ödemeli kredi aldık.

AVM kısmı için 10 milyon TL kira gelirini hedeflenmiş,otel kısmı içinde 3.600.000 TL yıllık gelir hesabı yapılarak yola çıkılmıştır.

Yapılan 150 milyon TL(arsa dahil) harcamanın içerisinde 13.5 milyon TL ödenmiş KDV olup mahsuplaşma sonucunda maliyetimiz  136.500.000 TL gelecek  %100 dolulukla  öngörülen yıllık 13.600.000 TL kira gelirine ulaştığımızda 10 yıllık çarpana denk geldiği ortadaydı.

Ancak 10 milyon TL öngörülen kira gelirinin içerisinde Teknosa ve Çağdaş’ın ödemiş olduğu yıllık kira bedeli 3.600.000 TL’ye boş yerlerde 700.000 TL’ye tekabül etmekteydi.Teknosa ve Çağdaş’ın çıkmış olması ve boş yerleri de kiraya veremememiz kredi ve borç ödemelerimizde bizleri sıkıntıya düşürmüştür.

Otel satışı ile ilgili bir firma 84 milyon TL fiyatla otelimize talip olmuştur gelişmeler tarafımızdan takip edilmektedir görüşme sonuçları Eylül ayındaki genel kurulumuzda sizlerle değerlendirilecektir.

Kredi ve borçların kapatılması için üye başı 76.000 TL’ye tekabül etmekte olup yeni kiralama görüşmeleri yapılmakta olduğu için yeni gelen kira bedellerine göre  Eylül ayında yapılacak genel kurulda ortakların ödeyeceği tutar belirlenecektir.

Ankara’nın en değerli iki ana arterinin kesişme noktasındaki ve Anka Park’ın karşısındaki yapmış olduğumuz bu kompleksin gerçek değerine ulaşması hepimizin temennisidir.Bilinmeli ki herşey yasal olarak yapılmış,inşaat yapı ruhsatı alınmış,projesi belediye tarafından onaylanmış bu kompleksimiz maniadan dolayı bizleri haksız bir değer kaybına ulaştırmıştır.

Gerçek değeri küçümsenmeyecek kadar iyi olan herkesin imrenerek baktığı bu yapı önce Allahın izni sonrada sizlerin sayesinde sabırla gerçek reel değerine kavuşacaktır.

Bu sebeple mevcut hisselerinize bütün ortakların sahip çıkmasını ve AVM’nin daha hızla çalışması için alışverişlerinizi çarşımızdan yaparak desteklerinizi bekliyoruz.            

Saygılarımızla

                                                                                                                                     

      Ömer Seğmen

Yönetim Kurulu Başkanı